Daisypath Wedding tickers

torsdag 12 augusti 2010

Mat och alkohol till bröllopet

Att planera ett bröllop är att hela tiden göra val. Val av kyrka, val av lokal, val av brudklänning, val av brudbukett, val av underhållning. Och så val om mat och val om alkohol.

De flesta av dessa val har än så länge inte varit ett problem. Men nu står vi inför två val där vi inte kan bestämma oss. Nog för att vi har ett år på oss, men ändå...

Val nr. 1 gäller maten. Ska vi ha sittande 3-rätters plus tårta, buffé eller sittande 2-rätters plus tårta? Festen ska hållas i ett församlingshem så det är ingen restaurang vilket förmodligen hade gjort valet enklare. Det enda jag tror att vi räknat bort är 3-rätters då det känns som "kaka på kaka" med både dessert och sedan bröllopstårta. Kvar står valet mellan buffé och 2-rätters vilka båda har sina för- och nackdelar. Buffé är ledigare och kräver mindre personal medan 2-rätters känns mer "bröllop" plus att det blir enklare för värdparen att planera in tal. Har man buffé är det sällan samtliga gäster sitter till bords.

Val nr. 2 gäller alkoholen. Vi kommer att bjuda på all alkohol under middagen och festen och valet gäller hur denna alkohol ska inhandlas. Systembolaget är verkligen inte ett alternativ utan det står mellan att ta en dagstripp till Tyskland (vi bor ca 60 mil från Skåne) eller beställa via nätet. Även här har båda sina för- och nackdelar. Att handla via nätet är fruktansvärt smidigt, jag behöver inte ens lämna huset. Men det riskerar att bli dyrt om paketet fastnar i tullen och den risken finns ju såklart alltid. Å andra sidan är det inte direkt gratis att åka till Tyskland heller men där får man en liten minisemester på köpet.

Finns det någon läsare som har beställt hem alkohol via nätet? Hur har det fungerat och skulle du göra det igen?

1 kommentar:

  1. Jag och min sambo som också ska gifta oss nästa år har resonerat en hel del fram och tillbaka när det gäller alkohol men kommit fram till att när det kommer till vin så är det inte säkert att man sparar så måbnga kronor ändå på att köpa det i Tyskland. Vi tycker det är svårt att beräkna hur mycket som kommer att gå åt, vanligtvis brukar vi köpa för mycket och stå med rester kvar (både mat och dricka och liknande när vi har fest/middag). Vi tänker därför handla i alla fall vinet på systemet eftersom vi då kan lämna tillbaka oöppnade flaskor/boxar. Samma sak med öl och cider. Det kan man ju inte om man handlar via nätet, kan vara en sak att ha i åtanke innan ni köper.. =)

    SvaraRadera